Снимка: Istock Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки

...
Снимка: Istock Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва масови проверки
Коментари Харесай

Заради риск от инфлуенца: Започват масови проверки в птицефермите

Снимка: Istock 

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) започва всеобщи инспекции във всички животновъдни обекти с индустриален темперамент за птици в страната.

Предстоящият зимен сезон е рисков за птиците във връзка с заболяването инфлуенца, оповестиха от пресцентъра на организацията, заяви Нова Тв.

Инспекторите ще наблюдават за съблюдаване на условията за биосигурност и осъществяването на самоконтрола във фермите за инфлуенца по птиците и за салмонелоза. Обектите би трябвало да извършват въведените ограничения за биосигурност, според законодателството и приложението им на процедура.

Честотата на взимане на пробите и техният брой би трябвало да се ползва в сходство с Националната профилактична стратегия за надзор и спомагателните указания, одобрени от БАБХ за гарантиране на здравния статус на бранша. При определяне на пропуски в използването им на притежателите ще бъдат съставяни актове за определяне на административно нарушаване. Проверките ще продължат до 18 октомври 2019 година, в това число.

В началото на септември на среща с птицевъдния отрасъл в БАБХ бяха разисквани ограниченията за биосигурност, които би трябвало да се съблюдават от самите фермери. Агенцията по храните прави инспекции за използването им, а точно взимане на проби за инспекция на успеваемостта на дезинфекцията, за документална инспекция и за ревизия на място в обекта на направения проект за биосигурност, осведомят от БАБХ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР